Eredmények

Az elmúlt három év legfontosabb eredményei az ökoiskolai munka terén
A DDOP pályázat kapcsán a felújított épület a hozzáépített tornacsarnok, korszerű fűtés, világítás, csatornahálózat, nyílászárók cseréje mind-mind pozitív változás egy olyan iskola életében, amelyben az egészségügyi festést sem tudták megvalósítani háromévenként.
Az építkezés munkálatai mellett az iskola udvarának az ötvenéves fenyőfái megmaradtak. A zöld terület további növelését célozza meg, hogy az elballagó nyolcadik osztályaink hagyományteremtésként egy-egy fát ültetnek az iskola köré.
BIOKOMnál több alkalommal különböző korosztályú gyerekekkel tettünk látogatást a szelektív hulladékválogató üzemegységnél. A látottakkal is erősítettük a szelektív gyűjtés iránti elkötelezettséget.
A tanulók közvetítették a látottakat osztálytársaiknak.
A hulladékgazdálkodással, a lakossági szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkozó vetélkedő jól kiegészítette az üzemlátogatás során megszerzett ismereteket.
A víz útját követtük. Első lépésben a mohácsi vízkivételi művet látogattuk. Az ivóvíz fontossága, pazarlás megszüntetése globális érdek.
A gyerekek rácsodálkoztak a technikai részletekre, hogyan és honnan kerül ivóvíz a poharunkba.
Második lépésben a komlói szennyvíztisztító telepen jártunk, ahol a felhasznált víz újbóli megtisztítását követhették nyomon.
Kökényen is jártunk, a szeméttelepen a szilárd-halmazállapotú szemét elhelyezését, tárolásának technikai szabályait tanulmányozhattuk.

Múzeumi foglalkozásokon 2008-ban két témakörben vettek részt tanulóink a Komló Város Helytörténeti Gyűjtemény Természettudományi részlegén. A világnapokhoz köthetően az ózonpajzs védelméről és a hulladékgyűjtésről volt sz. Több alkalommal, több tanulócsoport a madarak védelmével kapcsolatos interaktív előadásokon vett részt.
A városban járt Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szervezésében a Zöld Kréta interaktív a „Hulladék is érték” rendezvény. Mind alsós, mind felsős tanulóink nagy kedvvel teljesítették az ötletes feladatokat.
A Mecseki barangolás már több mint 10 éve folyó területi verseny. Több ütemben valósul meg. Előkészületi fázis, elméleti feladatlap, hozzácsatlakozó terepen történő akadályverseny, melyhez a felkészülést segítendő a versenyző és egyéb érdeklődő gyerekekkel terepbejárást tartunk. Épített környezet védelme, emlékhelyek felkutatása, növényhatározás, védett fajok megismerése.

Évek óta rendszeresen megrendezésre kerül iskolánkban az Egészségnap. Ebben a projektben a tanulóifjúság teljes létszámban részt vesz.
A jeles napokat többféleképpen bevonjuk az iskola mindennapjaiba. Pl.: ózonpajzs védelme, hulladékgyűjtés világnapja, szakórákon való figyelemfelhívás, állatok világnapja évente változó, színes foglalkozások, víz világnapja: vetélkedő, rajz verseny
Papírgyűjtés évente kétszer, egyszer az őszi, egyszer a tavaszi időszakban a DÖK szervezésében.
A „Hulladékból ékszer” 2009-ben a BIOKOM által meghirdetett pályázaton 2.helyezést ért el 4 nyolcadikos tanulónk.
A színvonalasan működő média szakkörünk országos első helyezést nyert az energiával kapcsolatos filmjéért.

Ebben az évben 25-ször megrendezésre kerülő nemzetközi környezetvédő tábor egyik szervezője és fő résztvevői vagyunk. Két helyszínen a romániai testvérvárosban, Belényesben és Komlón is vannak programok a táborozóknak.

Tisztelt Szülők, Kedves Támogatóink!

Iskolánk bejutott a TESCO: Ön választ, mi segítünk c. pályázatának első fordulójába.

2019. június 17. és július 14. között van lehetőség arra, hogy vásárlásaik során kapott zsetonjaikkal támogassanak bennünket a komlói és szigetvári Tesco Áruház bejáratával szemben elhelyezett szavazóurnánál.

Pályázatunk célja:

Szeretnénk létrehozni olyan színes, interaktív képesség- és készségfejlesztő pályát az iskola folyosóin és közösségi terein, amellyel fejlődhet tanulóink téri tájékozódása, mozgáskoordinációja, problémamegoldó, tanulási és együttműködési képessége. Az akadálypályán végzett feladatok játékosan fejlesztik a gyermekek mozgáskoordinációját,figyelemkoncentrációs képességét, gondolkodási és problémamegoldó képességét, ügyességét,együttműködési készségét, türelmét. Emellett még több pozitív élményt szerezhetnek az iskolában azáltal,hogy szabadidejüket is hasznosabban tölthetik el.

Kérjük, segítsen céljaink elérésében és szavazatával támogassa a komlói Gagarin Általános Iskolát!

Megtisztelő támogatásukat ezúton is köszönjük!