Februári sportesemények

Iskolánk tanulói ebben a hónapban elhalmoztak minket sok-sok kiváló eredménnyel.

Mindjárt a hónap elején ( február 8-án ) Kozármislenyben versenyeztek az alsó tagozatosok a Megyei Játékos Vetélkedőn.
5 héten keresztül, heti 3 alkalommal készültünk a versenyre. A feladatok megtanulása, csiszolása, minél gyorsabb végrehajtása volt a cél. Közben igazi kis csapat lett a különböző korosztályú fiú és lány tanulókból. Úgy ért el a 3 korosztályból álló csapat 4. helyezést, hogy a többi versenyző csapattal ellentétben (ők körzeti és városi versenyről jutnak tovább, kipróbálva versenyhelyzetben minden feladatot) mi egyből a megyei versenyen próbálhattuk ki magunkat. Sajnos a végére „elfogytak” negyedikes lányaink, így harmadik osztályosoknak minden versenyszámban részt kellett venni, az idősebbek helyett is. De nagy fegyvertény, hogy pécsi iskolát is magunk mögé utasítottunk.
A csapat tagjai: Ágoston Ákos, Ágoston Emőke, Barta Nikolett, Bede Eszter, Dániel Mirella, Filomela Zalán, Hegedűs Bence, Hörnyéki Szabolcs, Ivicz Martin, Kaluzsa Erik, Mayer Mirtill, Rumli Antónia, Schmidt József, Schuszter Robin, Somodi Petra, Varga Szabolcs.
A csapattal készült még: Begovácz Márk, Juhász Gergő és Koller Szimonetta.

uszo

Másnap a megyei úszó diákolimpián születtek kiváló eredmények:
Vadász Barnabás a nem igazolt versenyzők között ezüstérmet szerzett 100 m-es hátúszásban.
Gyurovszki Liliána két bronzérmet szerzett 100 m-es gyorsúszásban és 100m-es pillangóúszásban.
Schwarcz Botond a 100m-es mellúszás bajnokaként indulhat márciusban az országos úszó diákolimpián, Kecskeméten. Ő még egy ezüstérmet is besöpört 100m-es pillangóúszásban.
Szépen helytállt még Németh Dorottya és Tóth Ádám is.

Zajlanak a küzdelmek a labdarúgó és kézilabda bajnokságokban is, ahol különböző helyszíneken rendezik az egyes fordulókat.

A legkisebb labdarúgók a körzeti győzelmet iskolánkban vívták ki, de nagyon szoros mérkőzéseken vette át a vezetést a 3-4. osztályos kézilabda csapat csoportjában.

Gratulálunk!