Kézilabda Diákolimpia

A III. korcsoportos Kézilabda Diákolimpia Országos Elődöntőjét Tamásiban, a Würtz Ádám általános iskolában rendezték meg május 4-én. A helyszíni sorsolást követően kezdődtek a mérkőzések a négy résztvevő csapat között.

Résztvevők:

Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium

Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola

Szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola

Komlói Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája

A sorsolás által a Nagyatád, a házigazda Tamásival vívott szoros mérkőzést. Iskolánk pedig a másik ágon, a Szombathelyi Gothard Jenő általános iskolával játszott a döntőbe jutásért.

A sikeresen megvívott elődöntőt követően, a Nagyatád csapatával mérhettük össze tudásunkat, melyet sikerrel vívtuk meg, így megszereztük a torna 1. helyét. Ezzel pedig kivívta a csapat, a május 31-június 3-a között Kecskeméten tartandó Országos döntőn való szereplést.

Eredmények:

Elődöntő:

Tamási – Nagyatád 21-25

Szombathely – Komló (7-14) 12-22

Bronz mérkőzés:

Tamási – Szombathely 21:22

Döntő:

Nagyatád – Komló (10-15) 19-22

Végeredmény:

  1. Komlói Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája
  2. Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola
  3. Szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola
  4. Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium

Kiss Balázs: „Óriási szívvel, akarattal és tudatos játékkal tudták a fiúk ezt a szép eredményt elérni. Sajnos ketten is megsérültek a döntőben, ami nagy fejtörést okozott a számomra. De a sérült társakért is küzdöttek a pályán lévők. Így nagy öröm volt látni a számomra, hogy a srácok csapatként együttműködve, mindenki tudása legjavát adva tudtak játszani. HAJRÁ GAGARIN!”

  • kézi 2
  • kézi3
  • kézi4
  • kézilabda kép