Kézilabda: ötödik helyen végzett a Gagarin a Diákolimpia országos döntőjében

A házigazda Kecskemét elleni győzelemmel az 5. helyen végzett a Kiss Balázs által irányított Gagarin-csapat a Diákolimpia döntőjében.

 Csoportmérkőzések: Komló-Kecskemét 19-27 (11-15) 2. Balmazújváros Komló 20-18 (10-11) 3. Tatabánya Komló 28-18 (14-7) Keresztjáték: Balatonfüred Komló 22-22 (16-11) hétméteresek után 24-25 5-6. helyért Kecskemét Komló 23-27 (11-14)

A Diákolimpia végeredménye: 1. Salgótarján 2. Balmazújváros 3. Tatabánya 4. Pilisvörösvár 5. Komló Gagarin6. Kecskemét 7. Balatonfüred 8. Szeged

A sorsolást követően hamar kiderült, hogy az erősebb csoportba került a Gagarin. Az első mérkőzésen még megilletődve játszott a csapat, ahol a házigazda Kecskemét első sorban kapusteljesítményével kerekedett felül. A Balmazújváros ellen már jól ment a játék, kevésen múlt a siker. Másnap, az utolsó csoportmeccsen egy „kifacsart” Komló lépett pályára a Tatabánya ellen. Ráadásul ellenfelünk fizikai fölényét némi brutalitással is megfűszerezte, melynek eredményeként két játékosunkat is kórházban kellett ápolni.

Mivel nem jutottunk tovább, így az 5-8. helyért folytathatták fiaink. A Tatabánya elleni meccs után – már a „keresztjátékban” – a Balatonfüreddel találkoztunk. A Balaton-parti együttes 20-14-re vezetett, amit az utolsó 7 percben sikerült ledolgozni. Az idegőrlő hetes párbajt mi nyertük, így az 5. helyért léphettünk pályára ismét a Kecskeméttel szemben. Tanulva az első meccs hibáiból, Kiss Balázs együttese okos és szellemes játékkal – sérültjeinkért is küzdve – aratott egy csodás győzelmet.

Kiss Balázs: „Köszönöm a csapatomnak, hogy ezt az élményt Vezetőedzőként, először velük élhettem át!!!”

 A csapat tagjai: Balogh Norbert, Begovácz Dávid, Deák Dániel, Galambos Péter, Hegyi Barnabás, Kaluzsa Erik,  Kirch Máté, Kugelmann Zsombor, Kugelmann Bence, Marcsek Péter, Schuszter Robin, Szentistványi Zalán, Szombati Bendegúz, Uti Márton Bence Vezetőedző: Kiss Balázs Segítője: Baráth Gyula

  • diakolimpia