Ritmikus gimnasztika

Köztudott városunkban, hogy a „Gagarinban” kiemelt szerepet játszik a sport, a testnevelés oktatása. A sportágválasztásnál azonban régóta gondot jelentett, hogy a lányoknak egy kicsit kevesebb lehetőséget tudunk biztosítani, ezért is volt külön öröm számunkra, hogy bővült a Komlói Bányász színeiben űzhető sportágak száma.
2016 novemberében, miután a Magyar Torna Szövetség mindent rendben talált, elindulhattak az edzések Vörösvári Csenge Dóra edző vezetésével.
Az óvodásoknak tartott sportdélutánokon tudták eddig tehetséges lányaink megmutatni milyen szép talajgyakorlatokra képesek, most azonban már szakszerű edzéseken ismerkedhetnek a ritmikus gimnasztika alapjaival. Köszönet szüleiknek is, hogy kibontakoztathatják a kis tehetségek képességeiket!
A ritmikus gimnasztika egy pontozásos női versenysport. A balett, a torna és a tánc összevonása. A versenyzők egyénileg vagy csapatban, öt kéziszert ( karika, labda, kötél, szalag, buzogány) használva mutathatják be gyakorlataikat.
Már ilyen rövid idő után is nagyon népszerű a „legnőiesebb sportág” Komlón. Vannak, akik csak szabadidős tevékenységként gyakorolják, de egy csoport versenyekre készül már.
Iskolánkból Barta Johanna, Neukirchner Zoé a 2.a, Filomela Hanna a 4.a, és Korn Liliána 5.a osztályos tanulók hamar bizonyították rátermettségüket.
Április 22-én Komáromban versenyezhettek először a gyerekek. Ezen a tornán 15 egyesület 300 leánya vett részt az ország minden részéből. Hihetetlenül sokat dolgoztak a gyerekek, hogy helyt állhassanak első versenyükön. Filomela Hanna mindjárt 4. helyen zárt karikával, Korn Lili pedig labdával 7. lett.
Most legutóbb, június 11-én vasárnap a 3. Alba Kupán bizonyítottak a gyerekek Székesfehérváron.
Filomela Hanna összetettben és karikával egyaránt bajnok lett. Labdával Korn Liliána 9. helyezést szerzett.
A fiatalabb korosztálynál a 20 fős mezőnyből Barta Johanna 2. míg Neukirchner Zoé 7. lett. A kislányok már most arany, illetve ezüst minősítéssel rendelkeznek.
Gratulálunk a lányoknak és edzőnőjüknek a csodálatos eredményekhez!
Remélem cikkünk és a lányok hatására mások is kedvet kapnak e gyönyörű sportág gyakorlásához! Én nagyon örülök, amikor testnevelés óra végén megmutatják a lányok, mit tanultak edzésen.

Czárné Vertike Erika
(A képeket Péter Szabó Zoltán készítette.)

  • rg
  • rg2
  • rg3