Szakmákkal ismerkedtek az alsósok és felsősök a pályaorientációs napon

Szakmákkal ismerkedtek az alsósok és felsősök a pályaorientációs napon

 

Két intézményben, nyolc helyszínen pillanthattak bele a mesterségek rejtelmeibe a Gagarin iskola alsó tagozatának diákjai az október közepén rendezett pályaorientációs napon.  

 

Körforgásos rendszerben az 1-2. osztályosok a szomszédos „501”-es szakiskolában vettek részt foglalkozásokon. Legfiatalabb diákjaink a lakatos- és az asztalosműhelyben, használat közben ismerkedhettek meg a két szakma nélkülözhetetlen eszközeivel; majd többek között rajzos feladatot oldottak meg a varrodában, valamint a kereskedők érdekes tevékenységébe kóstolhattak bele az oktatóboltban.

 

Míg a kicsik „vendégségben” voltak, addig a 3-4. osztályosok iskolánkban vettek rész bemutatókon. Itt egy-egy helyszínen a műkörmös és a méhész szakma mutatkozott be. A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai jóvoltából pedig ujj- és kézlenyomat vétel is szerepelt a programban. Egy másik teremben, digitális kivetítő segítségével különleges szakmák – hídépítő, állatbillogozó, serfőző stb. –  elevenedhettek meg tesztkérdések segítségével a diákok számára.

 

Az évfolyamok 10 órától intézményt „cseréltek”, így minden alsós tanulónk eljuthatott valamennyi bemutatóhelyre.

 

Közben a felső tagozatosok is szakmákkal ismerkedhettek meg körforgásos rendszerben. A felsősöket Bohuny Tibor ismertette meg a méhész szakmával, Gyenizse Adrienn a Hauni képviseletében a fémipar felé fordította tanulóink figyelmét, Harmann Tibor pályaválasztási tréner kreatív figyelemorientált játékokkal fokozta a csoportok érdeklődését, Herbály Mária a pék szakma szépségeire hívta fel a figyelmet. Léberné Dr. Horváth Amelita jogász közel hozta a jogi szakmát a gyerekekhez, Nagy István kiváló előadásokkal motiválta csoportjainkat a helyes és gondos pályaválasztásra. Közben Niedling – Lehőcz Edit a banki szakmát mutatta be tanulóinknak, Petre Gábor informatikus saját szakmáját reklámozta, Velez Enikő szociológus tanulóink lelkét érzékenyítette, és végül, de nem utolsó sorban Vojnics Tímea rendőr őrnagy tartott nagyon hasznos előadásokat a felsősöknek.

Az iskola első tanítás nélküli munkanapja pályaorientációs napként telt el mind diákjaink, mind a trénerek megelégedésére. Utólag is köszönjük mindenkinek a munkáját!