Üzemlátogatás a Paksi Atomerőműben - 2018.11.15.

Üzemlátogatás a Paksi Atomerőműben – 2018.11.15.

Nagy örömmel fogadtuk azt a hírt, hogy iskolánk 7. osztályos tanulói részt vehetnek egy nagyszerű kiránduláson. Elmehetünk a Paksi atomerőműbe, ahol üzemlátogatást tehettünk hazánk egyetlen ilyen jellegű erőművébe. Minden várakozásunkat felülmúlta ami ott fogadott bennünket. Hatalmas élmény volt.

Először megnéztük a Látogató Központot, ahol interaktív kiállítás formájában hasznos ismereteket szerezhettünk az erőmű működéséről.

Azután az Energetikai Múzeumba mentünk. Idegenvezető mutatta be az erőmű elektronikai berendezéseit, a múltját és jelenét megörökítő gyűjteményeit.

A kiállításon egy rendhagyó fizikaórán vehettünk részt, ahol az elektromos energiával és annak tulajdonságaival ismerkedhettünk meg. A kísérletekbe néhány bátor tanuló is bekapcsolódhatott.

A látogatás végeztével pedig egy finom ebédet kaptuk az erőmű éttermében.

Élet közelben láthattuk az atomerőművet, az villamos energia termelés jelentőségét és működésének biztonságát. Felejthetetlen élményekben gazdagodtunk. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználhatjuk a tanulmányainkban, és a továbbtanulásban.